Te vagy a zene! – Hajókürt

A ZENE A LÉLEK NYELVE.  

NEM TANULNI, HANEM ÉREZNI KELL!

KÉTHETENTE MEGSZÓLALTATJUK A HAJÓKÜRTÖT: DALRA FAKADUNK, TÁNCOLUNK, ZENÉT TEREMTÜNK!

 szivecske turkiz A ritmus, a zene, az éneklés, a tánc szabaddá tesz

szivecske turkiz Ha beszélni tudsz, énekelni is tudsz

szivecske turkiz A Babád imádni fogja az új tudományodat, remélem, Te is…

A ritmus, a zene, az éneklés egy olyan csodálatos világba vezet, ahol mindenki – felnőtt és gyerek, fiatal és öreg, nő és férfi, buszvezető és topmenedzser- egy nyelvet beszél. Egy olyan világba, ahol mindig találsz, vagy éppen magadnak teremtesz eszközt az elmélyülésre, a melankóliára, a táncra, a felszabadulásra, a megbékélésre, a nyugalomra, az örömködésre, a kikapcsolódásra.

TEHÁT MORMOGÁSRA, HUHOGÁSRA, DÜNNYÖGÉSRE, ÉS- HOGY MICIMACKÓT IDÉZZEM- DÖNGICSÉLÉSRE FEL!


SZERDA ESTI KIKÖTŐ 2.

HAJÓKÜRT

NEM TUDOK ÉNEKELNI!
-mondanád.

szivecske piros De igen, tudsz, hiszen beszélni is tudsz, van tüdőd, hangszalagjaid, szád, füled, hallásod, üregeid.

szivecske piros Minden adott az énekléshez, kereshetsz más kifogást!  

szivecske piros A zene, az éneklés kiemelkedően fontos számodra, ha azt  szeretnéd, hogy Gyermeked lelke érzékeny legyen a szépre.

szivecske piros A művészetek, köztük a zene olyan támogatást nyújt ehhez, ami semmi mással nem pótolható. 

TÚL A CSIGABIGÁN
Süss fel nap, Hinta-palinta- mi van még?

szivecske feher Tanítok Neked sok dalt, és nem csak gyerekdalokat.

szivecske feher Persze gondosan átismételhetjük az említett két örökzöldet és a Csigabigát, na meg a Csip-csip csókát, de inkább tanuljunk újakat.

szivecske feher Aztán előássuk valahonnan mélyről az improvizatív képességedet is, mert az bizony csodákra képes – a gyereknevelés minden területén.

szivecske feher A Babád imádni fogja az eredményt!

JELENTKEZEM

FONTOS EZ?
Igen, az.

szivecske skek Zenén nevelkedtem, zenét tanítottam, éreztem, láttam, hogy mennyire fontos. A zenén keresztül gyermeklelkek szabadultak föl, barátságok kötődtek, örök élmények születtek.

szivecske skek Nincs a világon még egy dolog, aminek annyi színe lenne, mint a művészetnek. A Gyermekednek is szüksége van ezekre a színekre, hogy még többet érezzen a világból.

szivecske skek A zene, a rögtönzés sok-sok helyzetet fog megmenteni, mert felszabadít, megnevettet, és feszültséget old. Gyógyszer a léleknek.


IMÁDNI FOGJA!

A zene, az éneklés nem leírható fogalmak. Technikailag persze igen, de ki mondja meg, hogy mi a szép éneklés és mi nem az?

Tehát, mormogásra, huhogásra, dünnyögésre, és- hogy Micimackót idézzem- döngicsélésre fel!

Egy biztos, a gyermekednek szép lesz minden, amit Tőled hall, legyen szó dalocskáról, mondókáról, vagy csak szavak ritmusos ismételgetéséről. Imádni fogja!

Énekelni, táncolni mindenki tud, még az is, aki mást állít magáról! A gyerekek szeretik a sokszor bugyutának tűnő mondókákat, dalocskákat; élvezik a ritmusosságot, a rímeket, a mélységeket és magasságokat, a hangutánzó szavakat, a hangsúlyokat, és boldogan, önfeledten ugrabugrálnak, hajlonganak, lépegetnek.

AZ ÉLVEZETEN TÚL KÖZBEN FEJLŐDIK A BESZÉDKÉSZSÉGÜK, HALLÁSUK, RITMUSÉRZÉKÜK, MOZGÁSUK, ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A LELKÜK!

JELENTKEZEM


NEKED VALÓ

Nézd meg, milyen foglalkozásokon vehetsz részt, és szerda este milyen kikapcsolódás vár még Rád a kikötőben? Ha négyszemközt szeretnél beszélgetni, várom jelentkezésedet.