ANTI-BÜNTI

50 első NEM

1_3_rgb

Miután megszületik a Babád, hosszú-hosszú hónapokig eszedbe sem jut ez a két szó: jutalom és büntetés. Karodba veszed, ringatod. Lerakod a járókába, ott marad. Aztán egyszer csak eljön az idő, mikor egyetlen pillanatra sem hagyhatod magára, hogy

sziv jo sk le ne essen!

sziv jo sk bele ne nyúljon!

sziv jo sk magára ne rántsa!

sziv jo sk neki ne menjen!

sziv jo sk le ne nyelje!

A CSKCS (Családi Katasztrófaelhárítási Csoport) vezetőjeként akciófilmebe illő jelenetek sorozatát éled át naponta, miközben lábon kihordasz néhány szívrohamot és érdemes lenne lépésszámlálót is kötnöd magadra, mert az egyébként kicsi lakásodat néhány óra leforgása alatt millió alkalommal járod be. A lépésszámláló mellett egy NEM-számláló is hasznos lenne, csak az érdekesség kedvéért. Én egyszer elkezdtem számolni, de 27 után föladtam…reggel 10-kor.

Őrmester funkció: ON

1_3_rgb

CSKCS vezetőnek tisztelettel jelentem: visszavonhatatlanul telepítődött az Őrmester funkciód. És ezzel kezdetét veszi a:

sziv jo b motiváció

sziv jo b jutalmazás

sziv jo b fegyelmezés

sziv jo b dicséret

időszaka.  A Gyermeked eddig mindent megkapott, amire szüksége volt: sírása, jelzései alapvető testi és lelki igényeiről szóltak. Most azonban rohamos fejlődésnek indul az értelme, elindul felfedezni a lakást, és azzal kell szembesülnie, hogy nem kaphat meg mindent, nem tehet meg mindent. Anya, aki eddig minden rezdülésére ugrott, most hirtelen akadályozza őt.

Neked, Anya pedig azzal kell szembesülnöd, hogy Gyermeked rövid távú memóriája bizony rövidebb, mint amit el tudsz képzelni. Amire az előbb figyelmeztetted, arra mindjárt kell megint. Ami miatt ma rászóltál tízszer, amiatt holnap hússzor kell. És nem azért, mert direkt téged bosszant. Egy 8-10 hónapos Kisbaba még képtelen a bosszantásra. Ő egyszerűen csak a Jelenben él. A múltból – legyen az bármilyen közeli- a szabályok még (jó sokáig) nem rögzülnek benne, a jövő pedig nem érinti meg, nem tudja, hogy mi az.

Kaptok egy nagy pofont!

1_3_rgb

Aztán a visszautasított, megakadályozott próbálkozások és a “NEM!”-mel való sorozatos szembesülés hatására megcsillan az AKARAT, a kisgyermek személyiségfejlődésének egyik kulcsfigurája. Ez fog segíteni Neki dönteni, elfogadni, érvényesülni, küzdeni, fejlődni

A motiváció minden életkorban rendkívül fontos a gyermek életében. Születése után a mozgásfejlődését segíthetjük különböző motivációs eszközökkel (nem fejlesztjük, csak segítjük!).

Amikor eljön az értelmére ható motiváció időszaka, amikor a Gyermekünk már lát és ért összefüggéseket, elő kell vennünk a tarsolyunkból a zsonglőr tudományunkat.

Kiemelten fontos a fegyelmezés terén a:

sziv jof következetesség

sziv jof motiváció

sziv jof elterelés

sziv jof dicséret

sziv jof a fejlődés lehetőségének felmutatása

Upsz, a büntetést kihagytam! Nos, nem véletlenül. A gyermek fegyelmezésének nem a büntetés az alapja, hanem a következetesség és a motiváció. Hiszek az ANTI-BÜNTI rendszer létjogosultságában, és a tréning után te is hinni fogsz benne.

A minap láttam egy Anyukát az utcán, minkét kezét egy-egy gyereke fogta, 5-6 év körüliek. Rendszeresen találkozom velük a játszótéren, így már ismerem Anyuka fegyelmezési stílusát. Nos, most éppen négy-öt ember füle hallatára zengte a következőt: “Elegem van belőletek! Elegem van abból, hogy egy rohadt boltba nem lehet bemenni, mert mindig összekaptok valamin. Otthon mindketten kaptok egy nagy pofont azt’ majd egymás között elrendezitek!”

Az ANTI-BÜNTI rendszer számos összetevőt tartalmaz de a pofon nincs benne. A hozzávalókat az adódó helyzet alapján kell összegyúrnunk.

Igen, ez egy munkás része a nevelésnek, de minden egyes helyzet, amit büntetés nélkül oldasz meg, elégedettséggel fog eltölteni. Nem, ez nem rózsaszín álomvilág, ahol kézen fogva andalogtok mindig, és soha egy hangos szó nem hagyja el a szádat.

Anti-Bünti

1_3_rgb

Ez egy olyan világ, ahol lehet hibázni. Te is hibázol, emberként és Anyaként is. Olyan világ, ahol Te, Anya megtanulod a szeretetteljes következetességet, a Gyermeked pedig megtanulja, hogy a cselekedeteinek következménye van. A jónak is és a rossznak is.

Ez egy olyan világ, ahol nincs rossz gyerek és nincs rossz anya, hanem csapat van. És van még elfogadás, megértés, türelem és sok jó megoldás! Persze van néhány nem annyira jó is, de ezekből születnek majd a még jobbak.

Neked való?

pipa ha úgy érzed, hogy a büntetés hiánya = engedékenység IGEN!

pipa ha úgy érzed, túl sokat bünteted a gyermekedet, még sincs hatása IGEN!

pipa ha szeretnéd, hogy valóban megtanulja, hogy mi a jó és a rossz IGEN!

pipa ha következetes szeretettel szeretnéd nevelni IGEN!

Gyere el az ANTI-BÜNTI tréningre, hallgasd meg a mesémet Antiról és Büntiről!

sziv változtass a szemléleteden

sziv szerezd meg a leghatékonyabb módszereket

sziv mutass ajtót a büntetésnek

sziv nyiss ablakot a valóban hatékony fegyelmező megoldásoknak

MEGISMERED
ALKALMAZOD
MEGSZERETED

Mindezt pedig játékosan, kreatív énedet megcsillantva teheted, nem kell egy kényelmetlen széken ülve előadást hallgatnod.  Emellett találkozhatsz hozzád hasonló problémákkal, élethelyzetekkel küzdő édesanyákkal, egy befogadó, inspiráló közösség tagja lehetsz.

 Mennyibe kerül? 1_3_rgb

Az AnyaHaJó tréningek első alkalma:

 11 500 Ft*

Mit kapsz ezért a pénzért:

sziv jof Kézzel fogható TUDÁST kapsz, amellyel feszültségmentesebbé teheted az életed

sziv jof Négy órányi játékos, kreatív, inspiráló LEHETŐSÉGET arra, hogy egy új szemlélettel gazdagodj a nevelés terén

sziv jof Konkrét MÓDSZER-ESZKÖZTÁRAT kapsz, amelyből saját felismeréseid alapján válogathatsz

sziv jof A tréning segítségével mélyebb, KIEGYENSÚLYOZOTTABB KAPCSOLATOD lehet a Gyermekeddel, amely kihat a jövőre is.

sziv jof KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNYT kapsz

sziv jof A tréning elvégzése után ELISMERŐ OKLEVELET kapsz, mint ÉDESANYA (kaptál már ilyet bárhol bárkitől?)

sziv jof Megkapod a tréningen elhangzott elméleti tudás KIVONATÁT, hogy bármikor felidézhesd az ott hallottakat

sziv jof Az első tréning elvégzése után egy olyan KEDVEZMÉNYRENDSZERBE léphetsz bele, amivel akár 30 százalékkal kedvezőbb áron jöhetsz a következő tréningekre.

+ AJÁNDÉK

1 ALKALOM KIKÖTŐ (2 500 Ft* értékben)

A tréning mellé válassz egy alkalom Anyasimogatót (ahol kiönthetitek egymásnak a lelketeket) vagy Hajókürtöt (ahol a zene a főszereplő). 

JELENTKEZEM AZ ANTI-BÜNTI TRÉNINGRE

* Az árak az áfát tartalmazzák.